Az orosz Nagykövet és diplomáciai képviselet munkatársai a húsvéti ünnep alkalmából találkoztak az Orosz Ortodox Egyház magyarországi egyházmegyéjének lelkészeivel

Május 11-én Evgeny Sztanyiszlavov Nagykövet és az orosz diplomáciai képviselet munkatársai a húsvéti ünnep alkalmából találkoztak az Orosz Ortodox Egyház magyarországi egyházmegyéjének lelkészeivel.A Nagykövet gratulált mindenkinek az ünnephez, és lelki erőt és egészséget kívánt a vendégeknek az orosz ortodox egyház szolgálatának javára. “Az ilyen találkozók már jó hagyománnyá váltak, ami azt tükrözi, hogy az Orosz Nagykövetség és az Orosz Ortodox Egyház Magyar Egyházmegye jó kapcsolatokat ápol, amelyek érezhetően erősödtek, mióta Ilarion metropolita megkezdte itteni szolgálatát”.

Ilarion budapesti és magyarországi metropolita gratulált mindenkinek a boldog ünnephez, és felhívta a figyelmet arra, hogy az Orosz Ortodox Egyház Magyar Egyházmegyéje különböző nemzetiségű híveket táplál, akik lelki egységben, Isten segítségének reményében és a szívüket ezekben a napokban betöltő öröm érzésével ünneplik a húsvétot. Vladyka sok sikert kívánt az orosz diplomatáknak a haza javára végzett munkájukhoz.

Magyarországon a húsvéti istentiszteleteket az egyházmegye valamennyi templomában és plébániáján megtartották, ahol jelenleg 14 pap és három diakónus szolgál. Ilarion metropolita a budapesti Boldogságos Szűz Mária-székesegyházban celebrálta a húsvéti istentiszteletet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük